با عقبنشینی استراتژیک نیروهای روسی از خرسون، اکنون کرملین بر سر دوراهی اعلام «بسیج عمومی کامل» که خواسته افراطیون جنگطلب روسی است یا سازش با کییف، قرار دارد. شواهدی مبنی بر شروع فاصلهگرفتن برخی کشورها مانند چین و هند و آفریقای جنوبی از روسیه، و از موضع بیطرفی در قبال جنگ اوکراین وجود دارد.
شورای حکام متشکل از ۳۵ کشور ناظر هسته ای سازمان ملل سومین قطعنامه خود را از زمان آغاز جنگ در اوکراین تصویب کرد که در آن از روسیه خواسته می شود تا به همه اقدامات در تاسیسات هسته ای اوکراین پایان دهد.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگوی تلفنی با وزیر خارجه بلغارستان گفت: ما بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت، منعی در صادرات و واردات سلاح نداریم، اما هیچ سلاحی به روسیه برای به کارگیری در جنگ اوکراین ندادهایم. موضع ما مخالفت با گسترش ناتو در منطقه و مخالفت با جنگ در اوکراین است.
یک مقام آمریکایی بامداد پنجشنبه در باره تلفات سنگین طرفین جنگ اوکراین گفت که ارزیابیها حکایت از آن دارد که بیش از ۱۰۰ هزار سرباز روسی و به همان میزان سرباز اوکراینی در جنگ دو طرف کشته و زخمی شدند. روسیه و اوکراین فرصت مذاکرات را مغتنم بشمارند.
یکی از ارشدترین فرماندهان ارتش آمریکا که ناظر بر برنامه تسلیحات هستهای این کشور است خواستار آن شد که واشنگتن به میزان چشمگیری توانمندیهای نظامی خود را ارتقا دهد و هشدار داد که چین با سرعتی بیشتر از آمریکا در حال تولید تسلیحات هستهای است.
رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در واکنش به به اظهارات وزیر خارجه ایران درباره اینکه پهپادهای ایرانی قبل از جنگ اوکراین به روسیه صادر شده است، گفت: این واقعیت ندارد. ایران دهها فروند پهپاد را همین تابستان به روسیه منتقل کرده است.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بار دیگر ادعاهای تکذیبشده درباره استفاده از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین را تکرار کرد. وزیر خارجه آمریکا نیز تهدید کرد که دولت بایدن تحریمهای بیشتری علیه ایران به دلیل حمایت نظامی از روسیه اعمال میکند.